Virtuele knutsel nog niet populair op moederdag

Editorial

Virtuele knutsel nog niet populair op moederdag

Wat wil moeder nou echt op moederdag? Dat vraagstuk is al eindeloos onderzocht. Als we de Google resultaten mogen geloven lijken de antwoorden erg af te hangen van wie het onderzoek heeft uitgevoerd. Volgens de bloemist wil moeder het liefst een ruikertje en de drogist beweert juist dat moeder het liefst zelf lekker ruikt. Onderzoek uit de Health & Wellness-hoek wijst weer uit dat ontspanning het hoogste goed is op moederdag. Logisch, maar wat wil moeder nou echt?

Als het maar persoonlijk is

Op basis van totaal ongefundeerde, maar wel zeer aannemelijke feiten (zoek op ‘moederdag’ en ‘knutsel’ en de resultaten zijn legio) gaan wij er gewoon nog altijd vanuit dat moeders het liefst een eigengemaakte knutsel ontvangen. Waarom? Uit een authentieke knutsel spreekt aandacht, persoonlijke aandacht vooral! En dat is toch wat ieder mens het liefste wil, zeker een moeder op moederdag!

Toch leek het ons wel leuk om es een aantal moeders te vragen welk type knutsel ze nou het liefst willen krijgen. Bij voorbaat was het makkelijke antwoord ‘Oh maakt niet uit, zolang het maar zelfgemaakt is’ uitgesloten van de opties. We hielden moeders een 5-tal redelijk abstracte keuzes voor. Hoewel combinaties in theorie mogelijk zijn, mochten ze maar 1 antwoord geven.

Knutsel op A4-tje nog altijd populair

Moeders' voorkeur voor type knutselBij navraag blijkt dat ‘gewoon iets op een A4-tje’ het populairst is (44%) omdat het eenvoudig is en makkelijk bewaard kan worden. Het bewaren van moederdag knutsels blijkt nog altijd belangrijk te zijn, dus als dat makkelijk kan is dat wel zo fijn!

Een muziekstuk of -uitvoering (18%) raakt moeders wel emotioneel, maar als het niet vastgelegd kan worden is er geen blijvende herinnering mogelijk. Moeders geven aan dat dat toch wel jammer is. Ook de angst dat zoon- of dochterlief in de vroege ochtend een stukje viool aan bed staat te spelen, maakte dit ‘knutsel’ type net iets minder geliefd.

De digitale knutsel (13%) deed wel wat wenkbrauwen optrekken bij een groot deel van de moeders. ‘Gemakzuchtig’ is het wat kritische oordeel over dit type knutsel. Het laat ‘minder aan de fantasie en creativiteit over’ volgens de meeste moeders en dat maakt het minder persoonlijk. Het feit dat ‘een in te beelden knutsel’ daar bij hen juist een beroep op doet, voorkomt niet dat de virtuele knutsel op de laatste plaats eindigt. Gewoon blijven tekenen dus!

Mark
Rijk met 4 meiden die enorm creatief zijn en stapels knutsels produceren! Waar laat je dat?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *